Najčešća pitanja - APN (2023)

Apn/Izgradnja i prodaja apartmana - POS/Najčešća pitanja

Program A -dijelovi stanova u multi -sporima

Pitanja o cijeni stana:

 1. Koja je maksimalna cijena stana?

Cijena stana M2 sastoji se od: uspostavljanja cijene građevine, upotrebljivog tekućeg prostora od 879,79 eura/m2 stana (u Kuni za CNB agent promijeni tečaj dana plaćanja), kao i cijene, opskrbe, Doprinosi za opskrbu, opskrbu i infrastrukturu doprinosa povezivanja, dizajna, nadzora i vode koji odgovaraju maksimalno 439,89 €/m2 NKP (plaćeno u Kuni od strane CNB -a srednjeg tečaja na dan plaćanja).

Maksimalna (najviša) cijena M2 stana je, dakle, 1.319,64 €/m2 NKP (u Kuni po prosječnom CNB tečaju Dan plaćanja).

 1. Kada će znati točna cijena određenog mjesta?

Predvidiva cijena stana dovršava se nakon ugovora i odgovornosti međusobnih prava između APN -a i grada i kraja ugovora ugovora, dizajna i nadzora, za koje je kupnja kupca dovršena.

Nakon dovršetka radova i izračunavanja troškova, agencija određuje konačnu cijenu naseljene površine M2, da se 7% predvidljive cijene definirane zahtjevom ne može premašiti i ne može se povećati (članak 20. stavak 4. POS zakona ).

 1. Što znači povećati cijenu stana od 7 %?

Nakon završetka zgrade i izračunavanja troškova, agencija zaključuje ugovor o prodaji s kupcem stana s prodajnom cijenom koja je konačno navedena, koja možda nije više od 7% predvidljive cijene zahtjeva (članak 20. 4. 4 .

 1. U cijeni stana, koji pokriva vrijednost od 879,76 €/m2 NKP?

Vrijednost uspostave cijena uključuje troškove izgradnje s PDV -om i vrijednošću iznad zemlje zemlje, općinsku infrastrukturu i veze s komunalnom infrastrukturom, kao i troškove dizajna, kontrole i doprinosa vode.

 1. Je li cijena stana po M2 u uniformi Post programa u Republici Hrvatskoj?

Cijena stana po m2 namijenjena je svakoj pojedinačnoj lokaciji. Isto ovisi o sudjelovanju grada / zajednice i dostigla je cijene javnih kupovina za dizajn, nadzor, izgradnju itd.

Pitanja o gradu/zajednici:

 1. Sudjeluje li grad/zajednica u izgledu zgrade i okoliša?

Na temelju svemirske dokumentacije: Planiranje i ugovori o uzajamnim pravima i obvezama, APN najavljuje sudjelovanje grada/zajednice u dizajnerskom natjecanju i stoga odlučuje o izgledu zgrade i okoliša. Ima namjeru sudjelovati u POS -u program.

 1. Što košta sudjelovanje u gradu/zajednici?

Grad/općina osigurava izgradnju zemljišta i povezanost općinske infrastrukture, a troškovi u vezi s infrastrukturom i vezama su pokriveni.92 €/m je je2NKP apartman (članak 7. Zakon o poticajima za stanovanje 109/01, 82/04, 76/07, 38/09, 86/12, 7/13, 26/15, 57/18 i 66/19).

 1. Je li stanje popisa kuća u gradu/zajednici?

Uvjeti, ljestvice i postupci za utvrđivanje redoslijeda prvenstva za kupnju stana određuje laganu jedinicu lokalne automobilske vlade, ovisno o lokalnim potrebama i mogućnostima, tj. APN kao jedina investicijska usluga.

 1. Postoji li pravo kupiti stan koji bi prodao kuću stana / imovine?

Svi građani Republike Hrvatske imaju pravo slati konzultacije, ali zakon o POS -u (OG 109/01, 82/04, 76/07, 38/09, 86/12, 13/13, 26/15, 57, 57 / 18 i 66/19) Prednost kupnje nudi stanarima i zaštićenim ljudima koji nemaju stambene probleme.

Pitanja o zgradi/stanu

 1. Možemo li i koliko dizajn sobe u stanu?

Kupac budućeg stana ne može utjecati na dizajn soba u stanu. Na projektu i izgradnji stanova poljoprivrednog programa "106/04, 06/25) koristi se (NN 106/04, 06/25, 121/121/ 11), što između ostalih propisuje svojstva određene veličine.

 1. Jesu li to apartmani na podu?

Apartmani u vrijeme završetka ugovora o prodaji stana nisu registrirani kao vlasništvo nad zemljom, budući da se cijeli proces podnizava u skladu s rezultatom ishoda upotrebljivog odobrenja za višestruku zgradu. Slučaj o valjanosti licence za uporabu, zahtjev za izgradnjom zgrade, zajedno s upotrebnim odobrenjem koje je dostavljeno u Katastru. Nakon registracije zgrade u katastri To je 15 dana), zahtjev za registraciju zgrade šalje se u Registar Zemlje. Nakon što se odluči o registraciji zgrade, studiju poda ovjerava ured koji je dobio dozvolu za upotrebu, a zatim podnesen sudu. Prilikom provođenja provedbe Studija zemljišta, APN daje prijedloge suda za registraciju imovinskih prava za kupce svih stanova. Ona, ona, koja u mamiTada na postupke u Catstre i regionalnom registru ne mogu utjecati

 1. Koji je stambeni tim, je li stan pod bruto konstrukcijom?

Apartmani nisu u bruto performansama BA, ali su izgrađeni u sustavu "ključ u ruci", pa su opremljeni za dovršavanje funkcionalnosti.

 1. Kako je riješen problem s parkirnim mjestima?

Svemirska dokumentacija (GUP, UPE, PP, DPU) određuje broj mjesta na portalu garaže za svaku zgradu s nekoliko stanovnika. Problem parkirnih mjesta u skladu je s tim riješen.

 1. Koji će biti dizajn krajolika u zgradi i tko ga zahtijeva?

Pejzažni dizajn oko zgrade ovisi o dokumentaciji ravnog svemira i veličini imovine u kojoj je zgrada izgrađena. Prema POS zakonu (OG 109/01, 82/04, 76/07, 38/09, 86/ 12, 7/13, 26/15, 57/18 i 66/19) Investitor ili Coinvesto, u skladu s međusobnim pravima i obvezama, organiziraju okoliš za izgradnju imovine.

 1. Kada bi konstrukcija trebala započeti?

Nakon izgradnje izgradnje, započinje provedba konkurencije i odabir izvođača i nadzor rada s izgradnjom zgrade. Iako je potrebno izvršiti prethodne akcije, to je teško procijeniti zbog posla , ovisno o nekoliko ureda, pripremne mjere prošle godine.

 1. Kako se eliminiraju regulirane pogreške u stanovima / zgradama?

Prodavač je odgovoran za nedostatke na temelju ugovornih i pravnih odredbi. Dvije godine.

(Video) APN subvencije: uštedi još više - krediti u ratama
 1. Ima li zgrada dizalo?

Na temelju umjetnosti 8.Propisi o minimalnim tehničkim uvjetima za dizajn i izgradnju stanova Socijalnog društva (OG 106/04, 06/25 i 121/11) u podovima 4-7 moraju se graditi za ugradnju lifta, dok u zgradama s Zgrade 8 ili više katova trebaju biti izgrađene za najmanje 2 dizala.

 1. Možete li izgraditi stambenu i komercijalnu zgradu kroz POS program?

Izgradnja stanova akreditirana je od strane.

 1. Može li grad/općina financirati izgradnju komercijalnih objekata?

Ako svemirski plan preferira izgradnju javnih svrha u javnim svrhama, LJ -i mogu osigurati financijska sredstva ove zgrade prema ART.16.agor.

Pitanja o članovima obitelji / korisnim tekućim površinama:

 1. Koliko stan može kupiti singl?

Prema "Knjizi pravila s minimalnim uvjetima neuspjeha u dizajniranju i izgradnji stanova iz zemalja društvenog čišćenja" (OG 106/04, 06/25 i 121/11), prosječno područje koje odgovara individualnim zahtjevima, to su su 40 m2. Kao rezultat, uvjeti definirani ovom propisom i drugim zahtjevima (na primjer, gradski program socijalnih objekata/APN određuje pravo kupca da kupi određena područja prostora. Kupite stan do 47 M2 NKP.

 1. Mogu li kupiti stan od više od 50 m2?

Prema "minimalnim propisima tehničkih uvjeta za dizajn i izgradnju apartmana za socijalni namještaj" za člana, prosječna stambena zgrada osigurana je prosječnoj veličini od 40 m2.

 1. Kupuje li samohrani otac stan od 50 m2 s djetetom ili manji stan može kupiti?

Također možete kupiti stan s manjim četvornim metarom, prema nalogu prvenstva i njegovoj vjerodostojnosti.

 1. Koliko M2 apartmana može kupiti obitelj s četiri člana?

Četiri obitelj prema "minimalnim izvještajima o ograničenju tenisa za dizajn i izgradnju stana prema POS programu" smatraju se razumnom ako je to kupnja u prosjeku veličine 60 m2.

 1. Može li obitelj s tri člana kupiti manji stan od onog koji ima ispravnu stvar u vezi s odlukom grada?

Također možete odabrati manji stan od onog s desne strane, prema njegovoj vjerodostojnosti i nalogu na popisu naloga za prvenstvo.

 1. Što znači korisničko sučelje?

Područje tekuće usluge stana je cijelo područje stana ili druge sobe, smanjeno širinom zidova koji prekidaju i izračunavaju koeficijent od 1.00.Acrtajte korisnu tekuću površinu, vanjske sobe se uzimaju U obzir i prema smanjenim koeficijentima i balkonu - 0,25, loggia - 0,75, pokrivač terasa - 0,5, a ne susjedna terasa - 0,25 izračunato.

 1. Ako se konačni popis promijeni kako bi se promijenili uvjeti za odabir stana (broj članova obitelji raste), može li to utjecati i na odabir i kvadrate u kojima je zahtjev opravdan?

Prema odluci o uvjetima, zvijezda i postupak određivanja redoslijeda prvenstva, kupiti stanove iz društvene zemlje ili lokalne samouprave APN ako je odabir promjene mogućnosti (kandidat je vjenčanje ili čini Vjenčanje ako otac) mora test APN -a (odlomak iz braka/rođenog u matematici) biti predstavljen u vrijeme izbora, kada se uzimaju u obzir novi članovi obiteljskog proračuna.

 1. Koja je karakteristika stanova od 50 m2, 60 m2 i 80 m2?

Vrste prostora za prostor i kvadratne metara i prema broju članova obitelji, umjetnost.15.Redovna knjiga s minimalnim tehničkim uvjetima za projekt i izgradnju apartmana za društveni smještaj (OG 106/04, 06/25, 121/11).

 1. Želio bih kupiti veći stan, kvadratniji nego što mi pripada?

APN će pozvati zainteresirane klijente da odaberu stan na popisu prvenstva i dosegnu točke i bodove, te odluku o uvjetima, standardima i postupcima za utvrđivanje propisa prvenstva. S njima prema broju članova obične obitelji.

Kreditna pitanja:

 1. Možete li platiti sudjelovanje zajmom?

Sudjelovanje klijenta plaća se putem njihovog izbora ili zajma s posebnim zajmom i na njega se primjenjuje s različitim kamatnim stopama i zajmovima (ili redovitim ili komercijalnim uvjetima) onih koji su zajamčeni prema post programu. Međutim, ista komercijalna banka se opaža , što provodi osnovni zajam koji ovisi o izboru kupca.

 1. Postoje li dva odvojena zajmova, APN i komercijalna banka, ako kupite stan za zajam?

Postoje dva odvojena zajmova. Posebno, kupac s bankom zaključuje ugovor o zajmu s ugovorom o osiguranju, određujući jamstvo za sredstva koja je osigurala banka. To stječe imovinu stana i nudi i javna sredstva.

 1. Postoji li opcija za povrat kredita za APN prvo i tek tada za banku?

Ne postoji takva opcija. Prema umjetnosti 25.za.

 1. Možete li uzeti zajam 15 godina?

Zakon o zakonu zakona je reguliran i svaki kupac može odrediti metodu i razdoblje nadoknade zajma u svojoj strukturi, pod uvjetom da je uvjet banke jednak bankovnom zajmu i APN zajmu.

 1. Morate li imati sveštenika?

Ako kupac nije zajam, mora imati kredibilitet zajma, ali banka odlučuje.

 1. Kada se plaća sudjelovanje?

Sudjelovanje u iznosu od najmanje 15% očekivane prodajne cijene stana isplaćuje se u roku od 30 dana nakon završetka ugovora za prodaju stana s APN -om.

 1. Može li se platiti više od 15% sudjelovanja?

Zakon u POS -u utvrđen je da kupac osigurava sredstva kao vlastito sudjelovanje u najnižoj iznosu od 15% vijesti o skrbi o vijestima. Kupac može platiti više od 15% sudjelovanja.U ovom se slučaju smanjuje iznos preostalog zajma.

(Video) "Skupite hrabrost! Promijenite posao ako ste nezadovoljni" - Intervju s Zoranom Đurđekom
 1. Izuzeće za plaćanje sudjelovanja i ako volonter unutarnjih poslova nije kreditni kandidat, već direktor?

U slučaju da ratni volonter kod kuće nije nositelj kredita, može se pustiti iz brojnog sudjelovanja u gotovini (dio zajma) .15.Stavak 4. zakona, samo ako je u ugovoru ili preliminarnom ugovoru jedan od potpisnika (vlasnik CO).

 1. Kakvo objavljivanje sudionika koji plaćaju?

Svaki kupac stanova plaća sudjelovanje u iznosu od 15% prije cijene ugovora o stanu u skupštini pripreme.Stoga, nitko nije izuzetan od plaćanja, ali zakon je pružio mogućnosti obitelji s troje ili više djece, kupcima s invaliditetom i volonterima početnog rata (sve dok se bankarski zajam ne usvoje pod istim uvjetima.

 1. Koje su banke APN zajedno i imaju povoljne uvjete?

Sporazum o korporacijskoj suradnji završen je s Erste Bank, Hrvatskom postbankom, OTP bankom, ekonomskom bankom, OTP -om i Zagreb banci, a njihovi uvjeti za programe APN jeftiniji su od tržišta.

 1. Ima li kupac pravo odabrati druge banke?

Kupac može odabrati banku u kojoj ćete vidjeti zajam na kojoj APN analizira ovu kupnju za novac.

 1. Može li se vrijeme zajma smanjiti?

Naknada zajmova ovisi o volji kupca i njegovoj vjerodostojnosti.

 1. Što se događa ako ne mogu platiti zajam nakon 10 godina?

Instrumenti za povrat zajma reguliraju Banka i ugovor s APNS -om u skladu s odredbama zakona zakona i Zakonom o obveznim odnosima.

 1. Koliki je udio banke i koliko zemalja u zajmovima?

Republika Hrvatska i grad / općina jamče pokriće do 40%, a komercijalne banke nude do 60% ukupne cijene.

 1. Koliko košta prije zatvaranja zajma?

Troškovi zatvaranja ranih zajmova u komercijalnoj banci regulirani su propisima o internom bankarstvu, a troškovi za zatvaranje ranih zajmova ne izračunavaju se.

 1. Koji je interes za početak Republike Hrvatske i grada/zajednice?

Kamata je na početku 1%, dok je 2% tijekom nadoknade.

 1. Može li se platiti više od 15% sudjelovanja?

Kupac može platiti više od 15% sudjelovanja, tako da se bankarski fondovi smanjuju prema ART.15.

 1. Koja je prosječna kamatna stopa?

Prosječna kamatna stopa za cjelokupno razdoblje plaćanja je otprilike 1,8 %.

 1. Kolika je cijena stana prilikom plaćanja gotovine je popust?

Cijena stana je ista, bez obzira na to kako platiti. Stan se plaća.

 1. Kad započne povrat zajma, prvi rat?

Kao općenito pravilo, povrat zajma počinje mjesec dana nakon završetka sporazuma o zajmu. Međutim, zakon dopušta da se uzima i 1 godina.

 1. Je li potrebno biti klijent jedne od banaka s kojom APN ima sporazum o komercijalnoj suradnji?

Ne, ali banke s kojima APN ima sporazum o suradnji s komercijalnom suradnjom mogu postići jeftinije uvjete od ostalih banaka.

 1. Je li moguće koristiti stambenu ekonomiju kao sudjelovanje zajma?

Da, stambena ekonomija može se platiti kao sudjelovanje.

 1. Što zapravo znači biti pristojan zajam? Koliko košta maksimalna plaća?

Fondovi vjerodostojnosti i stalni mjesečni prihod koji imaju besplatan dio za buduću kreditnu obvezu, u kojoj iznos vjerodostojnosti mora biti veći od definirane mjesečne mirovine. Banka određuje maksimalni kredit, koji se uzima u obzir postojećim kreditnim obvezama.

 1. Kako je država zajamčena nakon zajma?

Hipoteka je ubačena u stan, a banka je uglavnom, apn drugi put, kako bi jamčila zajam.

 1. Mogu li kupci zaposlenika stana imati zajam za kupnju stana i pod kojim uvjetima?

Kupci zaposlenika stana ne mogu se posuditi neovisno za kupnju stana, ali mogu kupiti stan s kredibilitetom banke koji ispunjava bankarske uvjete.

 1. Osoba ima opterećenje zajma u adaptaciji kuće roditelja u kojem trenutno živi, ​​ali ova kuća nije u posjedu. Može li se osoba pretplatiti na konkurenciju i kupiti stan u POS programu?

Ako nemate stambeni stan / imovinu, možete zatražiti natjecanje za kupnju stana u POS programu.U ovom slučaju, dobiva više bodova i, dakle, prvenstvo prilikom kupnje stana. Pravo kupnje stana kao dijela POS programa također ima osoba koja ima stambeni problem, to jest, ima stvarnu Nekretnina prikladna. Stoga osoba može zatražiti konkurenciju i kupiti stan ako je legalno i, ako ispunjava uvjete i standarde koji naručuju lokalnu samoupravu ili banku Apnil gdje osoba traži zajam za kupnju apartman.

Ostala pitanja:

 1. Postoji li obveza premještanja u stan?

Obveza kretanja u stanu nije određena zakonom u POS.

 1. Imate li pravo kupiti stan, samo ljudi koji nemaju druge nekretnine?

Svi građani Hrvatske imaju pravo kupiti stan u POS programu, prema POS zakonu, a ljudi koji steknu imovinu prvo su uredno opremljeni lokalnom infrastrukturom (voda, otpadne vode) i ne ispunjavaju higijenske teniske uvjete za Zdrav način života, oko 35 m2 od korisne površine stana do jedne ili jedne s drugom s 10 m2.

 1. Ako jedini kupuje stan u POS programu, možete li ponovo kupiti stan u programu POSS ako se broj članova obitelji poveća?

Zahtjev za kupnju od zainteresirane osobe šalju lokalne samo -administrirane jedinice ili uvjete, reference i postupke kako bi se odredio mandat prvenstva prilikom kupnje stana, administrativnog tijela grada/općine/APN -a, ovisno o mjestu potreba.i mogućnosti. Traženje grada/općine/APN -a u skladu s apartmanima Agencije za narudžbu (APN) (članak 23. str. 3. 3 Zakona o POS -u). Lokalna uprava ili APN.

 1. Imam li pravo kupiti stan u POS programu ako imam građevinski materijal prema zakonu o obnovi?

Da, upotreba zakona o obnovi ne isključuje mogućnost kupnje stana iz POS programa.

 1. Ako osoba ima stambeni problem, mogu li kupiti stan u POS programu?

PoS program namjerava riješiti stanovnika Republike Hrvatske i one koji su prvo razumjeli svojstva tako da nemaju problema s raspuštenim prostorom ili nemaju problema. PDV Pospartment prema popisu popisa na popisu prvenstva linija i povezani broj točaka.

 1. Ako sam imao staru kuću i u ruševinama u kojima nije moguće živjeti i živjeti kao stanar, mogu li se obratiti gradu/APN listu?

Grad/općina/APN piše uvjete i kriterije za kupnju stana PoS programa, da:

 • Nemate stan za posjedovanje
 • Ima neprimjereno pitanje izgradnje stanova.
 • Imate adekvatan stan.

Odgovarajući stan, koji je uredno opremljen infrastrukturom (voda, otpadna voda, struja itd.) I uvjetima tehničke higijene za osobu ili za osobu ili za osobu ili za osobu ili za osobu ili za osobu ili imovinu .ili za osobu ili oko 35 m2 za svaku osobu dodatnu 10 m2.

 1. Koliko koštaju troškove police požarnog osiguranja?

Trošak polisa osiguranja ovisi o veličini stana i otprilike 200 do 500 kN godišnje.

 1. Izuzeće plaćanja sudjelovanja i ako ste član Defensor Defender -a?

Nažalost, ne zato što je obiteljska opskrba veterana ubijenih propisima u Odjelu članova obitelji veterana ozlijeđenih, zatočenih ili kobnih nestalih ili kobno nestala kod kuće i kod kuće u Republici Hrvatskoj.

 1. Tko zahtijeva zgrade?

APN najavljuje projekt, izgradnju i nadzor i provode se u suradnji s LJ -om ili neovisno o ostalima u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi (90/11).

 1. Što se događa ako stan prekasno s stanom u posjedu klijenta?

Prema odredbama prioriteta Poke APN -a, APN ne reagira na kašnjenje isporukom stana u slučaju različitih otpora, liječenja i neuspjeha sudionika u izgradnji, bez APN krivnje kao prodavača i radnji državnih vlasti koje su koje jesu poremećena i deaktivirana planiranom dinamičkom konstrukcijom.

 1. Osoba koja ima stan koji je registrirao pravo na plovidbu u korist trećih strana ima pravo kupiti stan u POS programu?

U skladu s odredbama članka 21. i u skladu s člankom 3. stavak 3. Zakona o društvenom osnivanju (OG 109/01, 82/04, 76/07, 38/09, 86/12, 13/07, 26 /26/15, 57/18, 66/19) Pravo na kupnju stana dodjeljuje se građanima koji nisu riješili stambeni problem ili koji nisu ispravno riješeni, kao i zaštićeni stanari.

Kao rezultat toga, i osoba koja ima pravo kretati se od trećih strana, osoba koja ima pravo kretati se trećim stranama, nije riješila stan PoS programa i drugih građana i može kupiti prostor koji treba biti.Problem ili nije ispravno riješen.

(Video) APN 2023: Mogu li dobiti APN kredit ako radim na određeno vrijeme?

Program B i C - Zasluge i obnova kuća i kupnja građevinskih materijala

Pitanja o uvjetima dozvole za kredit:

 1. Koji su prethodni zahtjevi za kreditima za izgradnju obiteljskih kuća?

Prvi put dobivaju svojstva, potrebno je:

 • Vaša zemlja,
 • Odluka o uvjetima ukidanja,
 • Kreditna.
 1. Tko ima pravo osigurati izgradnju obiteljske kuće?

Svi građani Republike Hrvatske koji nemaju vlastiti stan ili stan s novom zgradom i vlasnicima neprimjerenog stana ili neprimjerenog stana koji želi riješiti svoj status stambenog prostora.

 1. Kakvu vrstu obiteljskih građevinskih stanova koštaju zajmove?

Zajam za izgradnju pojedinih obiteljskih stanova (program "B")

 • konstrukcija
 • Obnova (ažuriranje i ažuriranje)
 • Zaključak konstrukcije počeo je

Kredit za kupnju građevinskog materijala (program "C")

 1. Koja je svrha zajma za kupnju građevinskog materijala za izgradnju prostora?
 • Izgraditi obiteljsku kuću,
 • Obnova (ažuriranje i ažuriranje),
 • Zaključak građevinskih radova započeo je.
 1. Je li hipoteka za hipoteku za hipotekarne hipoteke za kupnju građevinskog materijala?

Zajam vjerovnik ima dvije mogućnosti:

 • Bar u izgradnji zemljišta u kojem se gradi prostor,
 • Hipoteka u imovini zamjene.

Stoga je agent osiguranja uvijek hipoteka.

Pitanja vezana za potrebnu dokumentaciju i posjedovanje zajma

 1. Koje su faze provođenja zajma za izgradnju obiteljskih kuća?

Zahtjev za kredit

Potencijalni korisnici zajma uključuju zahtjev za zajmom s prethodnom dokumentacijom u dodatku, lokalnim jedinicama za upravljanje samozad.

Uvjetno odobrenje (APN Publishing)

Nakon slanja zahtjeva za zajmom (uz prianjanje navedene dokumentacije), APN određuje maksimalni iznos zajma na temelju obrađene dokumentacije i daje uvjetni pristanak korisnika na zajam. Sastavni dio uvjetnog pristanka je još veći , Izračunavanje iznosa zajma radi provjere kreditnog kapaciteta korisnika zajma u skladu s proračunom.

Lojalnost (problemi u banci)

Dobiven je uvjetni pristanak, što je prethodni zahtjev za preispitivanje kreditnih banaka sporazumom o komercijalnoj suradnji (Erste Bank, Hrvatska PostBank, OTP banka, Constridna Bank, Split Bank i Zagreba Banka).

Kreditna dozvola (APN problemi)

APN potvrđuje korekciju i integritet dokumentacije i određuje konačnu vrijednost izravnih i neizravnih troškova, koje program akreditira i kreditna licenca izdaju zajedno s planom plaćanja.

Korisnik zajma šalje se banci kako bi pronašao zajam (testovi vjerodostojnosti i potpis ugovora o zajmu s bankom). Kreditna licenca sadrži:

(Video) Pet uvjeta koje trebaš ispuniti da bi dobio kredit

 • Ukupni iznos i svrha zajma,
 • Iznos zajma APN,
 • Iznos kredita banke,
 • Vrijednost vlastitih korisnika zajma u slučaju izgradnje veće nego u programu, prema programu,
 • Naziv banke koji daje zajam APN -u.

Kreditni ugovori s bankom (potpisali zajam i korisnika banke)

Prema sporazumu o komercijalnoj suradnji APN -a i banke, koristan kapacitet korisnika je provjeren, a kreditni ugovor s korisnikom je dovršen.

Kreditni ugovori s APN -om (potpisan od strane zajma i korisnik APN -a)

Kreditni ugovor između korisnika i APN je dovršen, ovisno o jamstvu hipoteke.

 1. Koji bi se dokumenti trebali priložiti zahtjevu za zajam za izgradnju obiteljske kuće?

Potrebno je održavati:

 • Test dokaza -z.k.extraer (bez tereta) ili dokaz koji ima pravo izgradnje određene imovine,
 • Odluka o uvjetima ukidanja,
 • Kopija kuće kandidata,
 • Potvrda policijskog menadžmenta u prebivalištu kandidata i svih članova zajedničkog proračuna s informacijama jer žive u zajedničkoj adresi (ne više od 30 dana),
 • Objašnjenje koje je certificirao javni bilježnik, jednog dana pod materijalnom i kaznenom odgovornošću kroz koje je specifikator podnositelj zahtjeva za njega i sve članove obične obitelji, u zahtjevu da ni adekvatan stan niti adekvatan stan ili dom u istom u Republika Hrvatska.
 • Test trajnog dohotka.
 1. Koji su uvjeti za zajmove za izgradnju obiteljskih kuća?

Zajam se daje u razdoblju do 31 godinu (30 g. Povrat + 1 g na početku) i sastoji se od dva dijela:

 • Prvi dio se pripisuje komercijalnoj banci s razdobljem nadoknade do 20 godina. Visina od 65% odobrenog ukupnog iznosa,
 • Drugi dio je akreditiran od strane APN -a u vremenu nadoknade do 15 g.con eur.
 1. Kako plaćate zajam za izgradnju obiteljske kuće?
 • U slučaju jamstva o imovinskoj hipoteci u kojoj je izgrađena akreditirana imovina, sva plaćanja vrše se na temelju mjesečnih situacija i računa o radu koji se provodi u okviru projekta, izgradnje i nadzora na temelju situacija i računa mjesečno.
 • U slučaju da je zamjensko jamstvo nekretnina prvi dio zajma, kupci u gotovini (prema bankarskim uvjetima) plaćaju se novčanim uvjetima, a drugi dio zajma plaćaju isključivo privremene situacije ugovorene ili angažirane ili angažirane na Izvođač ili plaćanje izvođača ili plaćanje određuje plaćanje dobavljača dobavljačima materijala.
 1. Koja je visina faza zajma za kupnju materijala?

Kreditna prijava (s priloženom datotekom dokumenata navedenih u prijavi)

Potencijalni korisnici šalju zahtjev za zajam (uz ispunjenje gore spomenute dokumentacije) jedinicama lokalne uprave.Ako ne sudjelujete u provedbi ovog programa, podnesete zahtjev za zajam izravno APN -u.

Uvjetno odobrenje (APN Publishing)

APN korisniku pruža uvjetni pristanak na temelju dokumentacije priložene zahtjevu zajma. Bitan dio uvjetnog odobrenja zajma je izračunavanje maksimalnog iznosa cjelokupnog zajma.

Lojalnost (problemi u banci)

Dobiva se uvjetni pristanak, što je preduvjet za pregled kreditnih vještina u komercijalnim bankama s kojima je potpisan ugovor o komercijalnoj suradnji (Erste Bank, Hrvatska Postbank, OTP banka, Construdna Bank, Split Bank i Zagrebka Banka).

Kreditna dozvola (APN problemi)

APN potvrđuje korekciju i integritet dolaska dokumentacije i određuje konačnu vrijednost izravnih i neizravnih troškova koje program akreditira i izdaje kreditnu licencu ugovora o zajmu s bankom).

Kreditna licenca sadrži:

 • Ukupna količina svih zajmova određenih u Kuni,
 • Dio zajma koji je odredila banka,
 • Dio zajma navedeno od APN -a,
 • Vrijeme za povratak na zajmove,
 • Iznos mjesečne stope,
 • Vrsta zajma, ovisno o jamstvu hipoteke.

Kreditni ugovor s bankom

Kreditni ugovori između korisnika i banke završeni su, ovisno o jamstvu ponuđene hipoteke. Ugovori se ispunjavaju u skladu s bankarskim uvjetima i ugovorom o suradnji između APN -a i banaka. Fondovi zajma u bankovnim zajmovima prebacuju se na poseban APN račun u banci.

APN kreditni ugovor

Kreditni ugovor se završava između korisnika i APN -a, ovisno o jamstvu ponuđene hipoteke.

 1. Koja je dokumentacija potrebna za odobravanje zajma za kupnju građevinskih materijala?

Ako se hipoteka isporučuje u zemlji u kojoj je izgrađena

 • Odluka o uvjetima ukidanja,
 • Troškovi za cijelu zgradu s jedinicama i općim radnim cijenama,
 • Kreditni kapacitet koji je izdala banka.

Kad je hipoteka na zamjenskoj imovini:

 • Odluka o uvjetima ukidanja,
 • Troškovi za cijelu zgradu s jedinicama i općim radnim cijenama,
 • Ispitivanje imovine za zamjenu imovine i objašnjenje vlasnika zamjenske nekretnine, koji je ovjeren od strane javnog bilježnika,
 • Procjena vrijednosti zamjenske imovine,
 • Kreditni kapacitet koji je izdala banka.
 1. Koji je zajam za kupnju građevinskih materijala?

Metoda za korištenje zajma određuje se sporazumom o zajmu, ovisno o jamstvu da bi zemlja mogla biti, u kojoj je izgrađena ili zamjenska imovina

a) Ako je hipoteka u zemlji u kojoj je izgrađena:

 • Prvi dio zajma (bankovni zajam) prenosi se na račun APN i plaća dobavljača materijala prema predstavljenim računima.
 • Zasluge građevinskog materijala provodi se u tri faze, prema kojima se provodi materijalna opskrba:
  • I. Razina: materijal za izgradnju namještaja i krov od 1/3 vrijednosti
  • II.Ehave - Materijal za izvedbu zidova particije, stolarije, bravarskih, lista i instalacije bez tanke ugradnje 1/3
   Vrijednosti
  • III.ETAPA - Materijal za proizvodnju gipsa, supstrat, svi zanatski rad, fini instalacijski sustavi, 1/3 ukras okoliša
   Vrijednosti

b) Ako je hipoteka na zamjenskoj imovini:

 • Prvi dio zajma plaća se izravno na zajmove u gotovini (prema odredbama banke), a drugi dio zajma provodi se samo plaćanjem dobavljača računa dobavljačima materijala.

Pitanja o iznosu zajma:

 1. Kako se vrijednost zajma može dobiti za izgradnju obiteljske kuće?

Vrijednost općeg zajma utvrđuje se na takav način da je to odobreno isključivo za troškove troškova u skladu s troškovima rada, ugovorom s izvođačem, ugovorom za izvršavanje tehničkog savjetovanja i profesionalnog nadzora, odobren je i ugovor za stvaranje projektne dokumentacije. i 4) ili prema broju članova koji ne prelaze zajedničku obitelj i glavna područja s višestrukim područjima s cijenom gradnje.

Članovi obiteljskog proračunaStambeni prostor (M2)Cardas (što)Sastojim se maksimalno (MA)Maksimalni iznos zajma (€)Porez na srednji zajam na 30 g (€)

1

2

3 = 2 x 1,35

4 = 2 x 2,5

5 = 3 x 804,04 €/m2

6

1

50

67,50

125,00

54.272,70

229

2

54

72.90

135,00

58.614.52

247

3

Šezdeset i pet

87,75

162,50

70,554,51

297

4

70

94,50

175,00

75.981,78

319

5

83

112.05

207,50

90.092,68

379

6

87

117,45

217,50

94.434,50

398

7

114

153.90

285,00

123.741,76

519

8

124

167.40

310,00

134.596,30

569

9

133

179,55

332,50

144.365,38

609

 1. Koji su minimalni i maksimalni zajmovi koji se mogu dobiti za izgradnju obiteljske kuće?

Minimalni iznos zajma iznosi 9.000,00 eura i najviše 145.000 eura (u Kuni putem intermedijarnog tečaja CNB dan plaćanja). Za završetak zgrade za dovršetak i objašnjenje dodatnih sredstava za završetak zgrade ovjerenog od strane javnog bilježnika.

 1. Koje su minimalne i maksimalne vrijednosti zajma za kupnju građevinskih materijala?

Minimalni iznos zajma iznosi 9.000,00 eura i maksimalno 65 000,00 € (u KUNA u prosječnom tečaju CNB -a na dan plaćanja).

 1. Kolika je vrijednost zajma za kupnju građevinskih materijala u odnosu na broj članova zajedničkog proračuna?

Vrijednost zajma za kupnju građevinskog materijala utvrđena je u skladu s kriterijima u skladu s odredbama minimalnih tehničkih uvjeta za dizajn i izgradnju stanova društvenih zajednica (članak 3 i 4), a temelji se na broju Članovi zajedničke obitelji i pripadaju njihovim rezidencijalnim alatima, pomnoženi za 45% građevinskog odjela.

Članovi obiteljskog proračunaStambeni prostor (M2)Cardas (što)Sastojim se maksimalno (MA)Maksimalni iznos zajma (€)Porez na srednji zajam na 30 g (€)

1

2

3 = 2 x 1,35

4 = 2 x 2,5

5 = 3 x 361,82 €/m2

6

1

50

67,50

125,00

24.422,85

98

2

54

72.90

135,00

26.376,68

106

3

Šezdeset i pet

87,75

162,50

31.749,71

127

4

70

94,50

175,00

34,191,99

137

5

83

112.05

207,50

40.541.93

163

6

87

117,45

217,50

42.495,76

169

7

114

153.90

285,00

55.684,10

223

8

124

167.40

310,00

60.568,67

243

9

133

179,55

332,50

64.964,78

259

 1. Ako je zaključak izgraditi obiteljsku kuću koja je već započela, koliko zajmova obitelj ima obitelj?

Tri obitelj imaju pravo na najviše 70.554,51 funti, odnosno financiranje izgradnje obiteljske kuće od 87,75 m² s maksimalnim područjem dokumentacije i troškovima troškova.

Ostala pitanja:

 1. Gdje mogu dobiti informacije o zajmovima za izgradnju pojedinih kuća i obiteljskih materijala za izgradnju obiteljskih kuća?

Sve se informacije mogu dobiti od APN, Savska Basket 41/IX, Zagreb.

 1. Pripisuje li se konstrukcija pripremljenih kuća?

Da, u skladu s odredbama PIS zakona.

 1. U kojim je bankama moguće zajam za izgradnju obiteljskih kuća?

APN je dovršio sporazum o komercijalnoj suradnji sa šest komercijalnih banaka: Ersste Bank, Kroatische Postbank, OTP Bank, Constridna Banka, Split Bank i Zagrebačka Banka.

 1. I utvrđivanje da kreditno opterećenje ne može prelaziti 33 % prihoda?

APN u provedbi Zakona o suradnji s četiri komercijalne banke na temelju sporazuma o korporativnoj suradnji, koji je utvrdio odnos između prijema i kredita u skladu s pravnim odredbama i pravilima banke.

 1. Je li moguće putem Post programa izgraditi obiteljsku kuću s četiri stana u kojima se pojavljuju četiri podudaranja?
(Video) Neka dvotaktna ulja koja koristim i pitanje sta mislite o FAM Duotakt Sint ulju ?

Moguće je da li su ove četiri osobe vlasnici sektora nekretnina u kojem je izgrađena buduća zgrada i, u ovom slučaju, zajmovi u kreditnim programima kako bi se novi stambeni prostor pružio izgradnju i obnovu (ažuriranje i ažuriranje)

Videos

1. Kako najlakše do kredita?
(Opereta TV)
2. ZASTO VOZIM BRATOV MOTOR? PRODAJEM SVOJ? - NAJCESCA PITANJA O MOTORIMA
(DinoZockt)
3. ZASTO NIKADA NE TREBA DIZATI KREDIT?
(UFC - CELEBRITIES AND CLASSICS)
4. Sam Svoj Gazda - Na šta sve treba da obratite pažnju kada uzimate kredit?
(3Bank)
5. Kad motor nece da upali
(Mravic's Garage)
6. HNS Poreč - tribina POS Obiteljske kuće i POS+
(Zvonko Liović)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated: 03/30/2023

Views: 6333

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.